Föräldrainformation Back2Game

Den här informationen riktar sig till dig som är förälder. Vi har förstått att det kan uppstå en del frågor när det gäller att skicka iväg sitt barn på lan och en del av er är oroliga, nyfikna eller både och.

Om Back2Game

Back2Game är en ideell förening som startade 2014. Sedan dess har vi arrangerat 10st LAN, vi började i Bygdegården i Skällinge och har sedan växt oss via Nöjesparken och numera är vi i Sparbankshallen. Inom styrelsen har vi gemensamt mer än 30 års erfarenhet av att arrangera LAN.

Vad är ett lan?

Förkortningen LAN står för Local Area Network och kan kort beskrivas som två, eller flera, sammankopplade datorer som står lokalt. Det är det senare som är skillnaden jämfört med Internet, alla som är uppkopplade på lanet befinner sig nära varandra. Vi skulle vilja hävda att det är just det som gjort lan så populärt. Det finns stora lan-träffar, som Dramhack där flera tusen datorintresserade träffas, till mindre och mer intima träffar som de vi i Back2Game anordnar. Vi har plats för ungefär 300 deltagare.

För en som aldrig varit på lan tidigare och kommer in mitt under en pågående träff, kan det se ut som om alla sitter och stirrar på sina skärmar utan någon som helst kontakt med omvärlden. Men så är det absolut inte. Lan-träffar är väldigt sociala och många tillbringar mer tid till att träffa och umgås med folk än att sitta och spela.

En ofta uppskattad del av Lan-träffar är turneringar och tävlingar i de populäraste spelen så väl som andra aktiviteter.

Åldersgräns

På Back2Game har vi ingen åldersgräns utan alla är välkomna att delta på våra aktiviteter. Vi kräver inte heller något intyg från målsman eftersom vi räknar med att ert barn pratar med er om att och varför han/hon vill åka på lan.

Kontaktuppgifter till er

Se gärna till att ditt barn har ditt telefonnummer inprogrammerat i mobiltelefonen, märkt med “ICE Mamma” eller “ICE Pappa” så vi snabbt kan kontakta er ifall olyckan skulle vara framme. “ICE” står för In Case of Emergency (I nödfall) och är en av dom första sakerna man kollar i en mobil ifall man snabbt behöver ha tag på en anhörig till en deltagare.

Om ert barn är under 18 år kommer vårt bokningssystem även fråga efter namn och telefonnummer till anhörig. Det är viktigt att ert barn fyller i seriösa uppgifter här, ifall något skulle gå illa.

Stölder och trygghet

Historiskt har vi haft lite problem med stölder och vi ser väldigt allvarligt på personer som inte kan låta bli andras saker. Sen Back2Game #10 har vi ett kompetent säkerhetsteam med flertalet funktionärer som dygnet runt är synliga i lokalen för att förebygga stölder.

Ett tips för att stöldsäkra ert barns grejer är att skaffa ett litet hänglås som är tillräckligt stort för att alla kablar till prylar (hörlurar, mus, tangentbord, mm) går igenom men ingen av kontakterna. Tar det längre tid än 5 sekunder att plocka med sig något så är det större chans att det får ligga kvar.

Prata också med era barn om att inte lämna värdesaker som plånbok eller mobiltelefon framme, även om dom bara ska gå på toaletten. Säkrast är att ta med sig grejerna, gömma dom i en väska/jacka eller be en kompis man litar på att vakta dom.

Back2Games Regler

Varje deltagare på Back2Game förbinder sig att följa de regler som vi satt upp.

Alkohol och droger i all form är totalt förbjudet på våra aktiviteter. Berusade eller på annat sätt påverkade personer kommer inte att släppas in i lokalen. Rökning (både vanliga och elektroniska cigaretter) är förbjudet i lokalen.

Vi bär ej ansvar för deltagares personliga tillhörigheter eller utrustning. Stölder polisanmäls på plats.

Våra kompletta regler kan ni hitta på följande länk: Regler

Sömn och sovsalar

Ofta vrider man på dygnet när man är på lan. Vi rekommenderar alla våra besökare att sova åtminstone några timmar per dygn. Vi hoppas också att du har en dialog med ditt barn om detta. Man får den bästa upplevelsen av våra aktiviteter om man äter, dricker och sover som vanligt.

På lanet har vi en stor sovsal som är mörk dygnet runt, tyst och under bevakning av våra funktionärer.

För att sova så bra som möjligt är det viktigt att man tar med sig bra saker att sova på och i, t.ex. madrass, luftmadrass eller liggunderlag (detta är bra att ha för att isolera under madrassen), sovsäck eller vanliga sängkläder samt kudde. Det kan vara lägre temperatur i sovsalarna än i övriga delar av lokalerna.

Det är väldigt viktigt för brandsäkerheten att deltagare följer crews anvisningar om var man får sova, hur man får lägga ut sina grejer osv. Det är inte tillåtet att sova under bord, i gångar osv.

Mat och dryck under lanet

Då man är vaken länge är det bra att dricka mycket, och då är vatten bättre än läsk. Det är en bra ide att skicka med ert barn en vattenflaska, vi fyller gärna på dessa helt utan kostnad i kiosken.

Vi har en egen kiosk inne i lokalen som är öppen dygnet runt där vi säljer bland annat läsk, godis, chips, enklare mat (sortimentet inte helt bestämt ännu men troligtvis Billys Panpizza och andra liknande rätter). Vi kommer även ordna grillning av hamburgare en eller två gånger per dag. I våran kiosk går det bra att betala antingen med kontanter eller kort.

Vill man ha med sig egen mat att värma så kommer det finnas mikrovågsugnar att låna, men vi kan dessvärre inte hålla med plats i kyl/frys för deltagares mat. Undantag av medicinska skäl kan godkännas, kontakta oss i förväg om så är fallet.

Funktionärer

Vi har mycket erfarna funktionärer som bemannar lokalerna dygnet runt i kiosk/entré och ser till att allt går lugnt och städat till.

Jourtelefon

Behöver ni snabbt komma i kontakt med någon på LANet så har vi en telefon bemannad dygnet runt i entrén. Numret till denna är: 0702 849 531.

Packlista

Det är många saker som är bra att ha med sig på LAN, nedan är ett exempel på en bra packlista:

 • Dator
 • Skärm
 • Mus och tangentbord
 • Hörlurar (OBS: lång sladd kan vara bra att ha)
 • Nätverkskabel (minst 10 meter lång)
 • Strömkablar till skärm och dator
 • Grendosa med minst 3 uttag, JORDAD och godkänd. Inga hemmabyggda!
 • Mobiltelefon samt laddare
 • Sovsäck och liggunderlag eller dylikt (tänk på att det kan vara kallt i sovsalen)
 • Tandborste och tandkräm
 • Pengar till mat och dryck
 • Windows/Linux-installationsskiva vid ev. behov av ominstallation samt drivrutiner till grafik-, ljud-och nätverkskortet
 • Lite extra kläder samt tofflor
 • Handduk om du ska duscha
 • Vattenflaska
 • Lypsyl (vi vet att det är töntigt, men på lan blir luften torr)
 • Öronproppar (så att du kan sussa sött)
 • Hänglås (för att stöldsäkra prylar)

Fler frågor? Ställ dem!

Under lanet får du gärna stanna och prata med oss när du lämnar av ditt barn. Ni är även välkomna att besöka oss gratis under lanet och kolla till ert barn, säg bara i entrén att ni är föräldrar.

Har ni frågor så går det även bra att kontakta oss via epost, skicka till:
styrelsen(snabel-a)back2game.se